Poznámky Hanky k aktuálním meditacím červenec - srpen 2023

17.07.2023 08:35

Pozn.: Jak se píše v knize CHÁPÁNÍ A NAPLNĚNÍ NAŠEHO POZEMSKÉHO ŽIVOTA:  V užším smyslu je naše příbuzenství určováno jakostí, obsahem a významem stránky Života, který nám byl přinesen od NEJVYŠŠÍHO.  Ještě více takto bude naše příbuzenství určováno mírou a rozsahem, s jakými uskutečňujeme a provádíme tuto jakost, význam a obsah v našem každodenním životě. (Pozn. Celou tuto knihu lze zaslat na vyžádání emailem).

 

Tématické body tohoto novoluní se týkají znamení Raka, v úseku Rak – Beran  (24:56 st. Raka  pod-stupeň zn. Berana v ČR dle postavení domů v 7 domě:

 

Rak – nitro, domácí základna, rodina, pocity, schopnost mateřského cítění, osobnost…

Beran: -  vědomý prožitek  Já Jsem – individualita, jedinečnost,  specifická aktivní vůle,  sebeprosazení… aktivace něčeho nového…

7 dům – partnerství, vztahy, sdílení ve vztazích…

  

Doplnění:

Sabiánský symbol tohoto novu: 24:56 ( 25 st.) Raka

(Je třeba nějakým způsobem pochopit a vyjádřit tento symbol ve svém životě jistým pročištěním a uvědoměním si a aktivovat ho vlastním a jedinečným způsobem):

 

Na muže se silnou vůlí sestoupila Vyšší moc. Klíčová poznámka:  Odpověď duchovních sil na integraci osobnosti, k níž došlo pozitivními  snahami, v nichž byla užita vůle. Klíčové slovo: Znamení neobvyklé síly a  vnitřního nadání, "úspěch", pro nějž jsou duchovní předpoklady. Výklad:   Člověk, který trénoval svou vůli a představivost a používal je pozitivně v  řešení životních problémů, je obdařen vyšší silou a může se stát skutečným  vůdcem své kultury. 

 

Pozn. Tyto meditace jsou vypracovány dle aktuálního horoskopu novoluní, kdy konjunkce Slunce (Ducha, tvořivé zákl. energie) a Luny (nitra, cítění) v aktuálním znamení astrologicky (a symbolicky) představují největší možné spojení nitra (Luny) s Duchem (Sluncem) a tedy přináší poselství, na co je třeba se v tomto období zaměřit, aby došlo k většímu niternému propojení s vlastním vnitřním já - energetickým zdrojem člověka a tak k harmonii psyché (osobnosti) a Ducha. Tak také i tímto způsobem může člověk lépe naplnit svůj duchovní plán na této zemi a pomocí této meditace rozvinout nové uvědomění, které vede k očistě a novému pochopení.

H.K

 

KDO BY SE CHTĚL PŘIDAT,  NALADIT SE NA AKTUÁLNÍ NOVOLUNÍ A PŘISPĚT TAK SVÝMI TÉMATY, ZDE JE HOROSKOP: 

 

Horoskop novoluní  17.7. 2023 v 20:32 MČ, Praha, Regiomontanus:  

Graf:

https://osobni-horoskop.najdise.cz/rozbor-formular/?poslat_rozbor=ano&narozeni_den=17&narozeni_mesic=7&narozeni_rok=2023&narozeni_hodina=20&narozeni_minuta=32&narozeni_mesto=50-5-14-25&house_system=regiomontanus&hid_chiron=1&hid_chiron_check=on&hid_lilith=1&hid_lilith_check=on&hid_uzel=1&hid_uzel_check=on&tolerance=1&vyklad=1&zmena_nastaveni=1#rozbor-formular

 

Novoluní a úplňky v roce 2023: https://lunarni-kalendar.najdise.cz/uplnky-novoluni-2023

https://www.astrohoroskop.cz/novoluni

TYTO MEDITACE PŘIPRAVUJE HMK i PRO:

 

 WEB ASTROTHEOLOGIE OSTRAVA: https://www.astrotheologie.wz.cz/

 

Pozn. Budeme rádi i za vaše další meditační témata  k tomuto novoluní…