Meditační téma prosinec 2023 - leden 2024

13.12.2023 09:06

Pro období od  13. 12. 2023 00:32  do 11. 01. 2024  12:27

Pracuji na tom, aby mé myšlenky byly „přetaveny“ vždy ohněm mého duchovního Srdce (Lásky)  a ohněm Moudrosti a projeveny a sdíleny tak ve své čisté, transformované formě novým, pozitivnějším způsobem?

Pracuji na tom, abych tyto své hlubší vnitřní myšlenky a hlubší ideje správným  a pozitivním způsobem (slovně, písemně či jinak) vyjádřil(a) tak, aby i skrze ně vyzařovala duchovní Láska a Moudrost?  Uvědomuji si, že mé myšlenky mohou působit  také jako šípy, kterými mohu někoho bodnout, zranit, ale také - pokud je přetavím do roviny Srdce, pohladit, zahřát a posílit?

Uvědomuji si, že „vyřčené slovo má velkou sílu“ a to, že je velmi důležité, jakým způsobem své myšlenky sdílím s ostatními? Uvědomuji si v tomto velkou zodpovědnost?

Uvědomuji si, že pokud na sobě už roky vnitřně pracuji a snažím se být lepším člověkem a vnímám život a sebe hlubším způsobem, je třeba, abych se také takto projevoval(a) skrze komunikaci a sdílení s ostatními, abych opravdu a správně mohl(a) „svědčit“ o tom, kdo doopravdy uvnitř Jsem?  (Ve smyslu „Po ovoci poznáváme se…)

Uvědomuji si, že bych měl(a) okamžitě zpracovat a povznést nízké způsoby a projevy mé mysli a chování, pokud se stane, že upadnu do nižší osobnosti?  Uvědomuji si, že i když vidím a vnímám tlaky, nástrahy a negace světa i lidí, je nejdůležitější vidět toto vše uvnitř mne samého a vyčistit „nízkost a negace“ nejdříve u sebe sama?

Uvědomuji si, že jen v čisté nádobě, tedy očištěn(a) od všech vnějších nánosů a nízkostí, se může projevit a rozvíjet můj duchovní aspekt a pozitivita?

Sestavila H.M.K.