Poznámky Hanky ke květnovým meditacím

29.04.2022 20:10

Tématické body tohoto novoluní se týkají znamení Býka, v úseku Býk - Panna (10:28 st. Býkaa  pod-stupeň zn. Panny), v ČR dle postavení domů  v 5. domě:

Býk: Aktivita dle vedení Srdce aneb: Práce se má rovnat zviditelněné lásce…  Tvořivost na konkrétní hmatatelné úrovni.  

Panna: rozlišování, čištění, tříbení (zrna od plev), zdravý životní styl…

5 dům  - tvořivost, aktivní odpočinek, radost, vycházející ze Srdce…

Poznámka:  V souvislosti s tímto tématech bych doporučila novou knihu Christiny von Dreien - Christina III – Vědomí vytváří mír, která přímo souvztaží s tímto  tématem…

Doplnění:

Sabiánský symbol tohoto novu: 10:28 (11 st) Býka:

(Je třeba nějakým způsobem pochopit a vyjádřit tento symbol ve svém životě jistým pročištěním a uvědoměním si a aktivovat ho vlastním a jedinečným způsobem):

Žena zalévá květiny ve své zahradě. Klíčová poznámka: Vývoj sil  mysli, na nichž je založeno vědomí Ega. Klíčové slovo: Kultivace. Výklad: Je  to kultivace a vývoj Ega - zatím na úrovni vlastnické lásky a radosti z péče o  to, co mu patří.

 

Pozn. Tyto meditace jsou vypracovány dle aktuálního horoskopu novoluní, kdy konjunkce Slunce (Ducha, tvořivé zákl. energie) a Luny (nitra, cítění) v aktuálním znamení astrologicky (a symbolicky) představují největší možné spojení nitra (Luny) s Duchem (Sluncem) a tedy přináší poselství, na co je třeba se v tomto období zaměřit, aby došlo k většímu niternému propojení s vlastním vnitřním já - energetickým zdrojem člověka a tak k harmonii psyché (osobnosti) a Ducha. Tak také i tímto způsobem může člověk lépe naplnit svůj duchovní plán na této zemi a pomocí této meditace rozvinout nové uvědomění, které vede k očistě a novému pochopení.

H.K