Meditační témata pro červen 2022

30.05.2022 09:18

Pro období od 30.5.2022 13:30 do 29.6.2022 04:51

Uvědomuji si, že co se týká duchovní cesty, není důležitá jen aktivace samotné Lásky, ale také Moudrosti (a následné Vůle) a tedy, co se týká nutnosti duchovního studia, je třeba správné nauky.

 

Hledám či studuji tu nejlepší a nejvhodnější duchovní nauku?

 

Uvědomuji si, že BŮH – STVOŘITEL – PRAVDA (PÁN JEŽÍŠ KRISTUS či jak JEJ kdo nazývá) má být především správně poznáván (je třeba se o BOHU učit) a tedy pochopen? Uvědomuji si, že v duchovních záležitostech je velmi nutné jejich správné pochopení? Uvědomuji si vůbec, že duchovní cesta souvisí s duchovním studiem?

 

Uvědomuji si, že je s tím spojeno důkladné tříbení (informací), čištění a rozlišování?

 

Beru na vědomí, že v nynější době, kdy jsou vedeny jisté tlaky na znehodnocení či zničení všech zbytků dobra, které zde ještě jsou,  je třeba o to více pracovat (započít myšlenkově) na rozvoji správného duchovního Vědomí, Poznání, VĚDĚNÍ?

 

Uvědomuji si fakt, že i ten každý pekař či holič a pod. se musí několik let poctivě vzdělávat, aby se něco naučil, a teprve pak mohl vykonávat svoji profesi? Vnímám, jak je nutné správné (duchovní) VZDĚLÁNÍ v mém životě? Usiluji o něj?

 

Vnímám, že je nyní nutné velmi rozlišovat mezi všemi mnohými informacemi (které si pustím do vědomí), které se nyní valí na člověka a nutí ho jak ke zbytečné  přeinformovanosti, tak ho odvádí od Podstatného? Uvědomuji si, že není opravdu nutné vědět všechno, co se na internetu či ve světových médiích nabízí, ale je nutná především práce s mojí pozorností, abych se zabýval jen tím, co je pro mne opravdu nutné?

 

Vnímám, že jen díky kvalitní duchovní nauce a učení se  je možné správně pochopit a rozvíjet duchovní aspekty v mém životě? Uvědomuji si, že jedině díky tomu se mohu dostat a započít správnou životní cestu, která mne povede tím správným směrem?

sestavila H.M.K.