Poznámky Hanky k meditacím únor - březen 2023

18.02.2023 21:54

Tématické body tohoto novoluní se týkají znamení Ryb, v úseku Ryby – Ryby  (01:22 st. Ryb  pod-stupeň zn. Ryb, v ČR dle postavení domů  ve 12 domě:

Ryby: (duchovní významy:) Schopnost prociťování, napojování se na vyšší duchovní Moudrost, pozitivní Energie; vnímání a nalaďování se, inspirace, schopnost rozeznat, co je Pravda a co není…. 

12 dům: citlivost, zvýšená vnímavost různých sfér (mezi nebem a zemí), schopnost emočního prožívání duchovního aspektu Života, duchovní Moudrosti.

 

Doplnění:

Sabiánský symbol tohoto novu: 01:22 ( 2 st.) Ryb:

(Je třeba nějakým způsobem pochopit a vyjádřit tento symbol ve svém životě jistým pročištěním a uvědoměním si a aktivovat ho vlastním a jedinečným způsobem):

Veverka se skrývá před lovci. Klíčová poznámka: Potřeba jednotlivce si zajistit budoucí obživu a přitom se chránit před agresivními sociálními   elementy. Klíčové slovo: Sebeochrana.

Výklad: V primitivní společnosti, kde vládne pěstní právo, je člověk stále konfrontován s možností útoku a musí být neustále "ve střehu".

 

Pozn. HMK: Tento symbol vybízí k meditaci v nás samých, ke spojení se s vlastním duchovním Zdrojem, neboť jedině díky oživení tohoto spojení můžeme lépe „proplouvat“ životem, a můžeme tak být správně Vedeni v každé chvíli   je nám pomáháno zvládat běžné záležitosti všedních dnů…

 

Pozn. Tyto meditace jsou vypracovány dle aktuálního horoskopu novoluní, kdy konjunkce Slunce (Ducha, tvořivé zákl. energie) a Luny (nitra, cítění) v aktuálním znamení astrologicky (a symbolicky) představují největší možné spojení nitra (Luny) s Duchem (Sluncem) a tedy přináší poselství, na co je třeba se v tomto období zaměřit, aby došlo k většímu niternému propojení s vlastním vnitřním já - energetickým zdrojem člověka a tak k harmonii psyché (osobnosti) a Ducha. Tak také i tímto způsobem může člověk lépe naplnit svůj duchovní plán na této zemi a pomocí této meditace rozvinout nové uvědomění, které vede k očistě a novému pochopení.

H.K

 

KDO BY SE CHTĚL PŘIDAT,  NALADIT SE NA AKTUÁLNÍ NOVOLUNÍ A PŘISPĚT TAK SVÝMI TÉMATY, ZDE JE HOROSKOP: 

 

Horoskop novoluní  20.2. 2023 v 08:06 MČ, Praha, Regiomontanus:  

Graf:

https://osobni-horoskop.najdise.cz/rozbor-formular/?poslat_rozbor=ano&narozeni_den=20&narozeni_mesic=2&narozeni_rok=2023&narozeni_hodina=08&narozeni_minuta=06&narozeni_mesto=50-5-14-25&house_system=regiomontanus&hid_chiron=1&hid_chiron_check=on&hid_lilith=1&hid_lilith_check=on&hid_uzel=1&hid_uzel_check=on&tolerance=1&vyklad=1&zmena_nastaveni=1#rozbor-formular