Poznámky Hanky k aktuálním meditacím duben - květen

19.04.2023 21:14

Tématické body tohoto novoluní se týkají znamení Berana, v úseku Beran – Ryby  (29:50 st. Berana  pod-stupeň zn. Ryb v ČR dle postavení domů  na konci 12 domu:

Beran – aktivní individuální  duchovní Já Jsem, Síla vycházející z jádra vlastní bytosti, pocit Já Jsem…

12 dům a Ryby – procítění, aspekt vnitřní Moudrosti, vnímání a napojování se na Zdroj, schopnost vycítit Pravdu, skrytá práce, aktivity…

 

Doplnění:

Sabiánský symbol tohoto novu: 29:50 ( 30 st.) Beran:

(Je třeba nějakým způsobem pochopit a vyjádřit tento symbol ve svém životě jistým pročištěním a uvědoměním si a aktivovat ho vlastním a jedinečným způsobem):

 

Kačení rybník a jeho potomstvo. Klíčová poznámka: Zjištění  přirozených hranic. Klíčové slovo: Akceptování principu fokalizace (zaměření - ohniska). Výklad: Mystik, který zažil transcendentální vize a vznášel se na  křídlech své imaginace, se musí vrátit na zem, ke svému životnímu úkolu. Musí být schopen se smířit se svým _"kačením rybníčkem" a akceptovat hranice, v  nichž může uplatnit harmonii, kterou našel a zhmotnit svoje schopnosti.

 

Pozn. HMK: Tento symbol vybízí k soustředění se na neustálý prožitek a procítění duchovního Já Jsem. Je třeba si uvědomit, že s tímto aktivovaným prožitkem můžeme dělat veškeré naše běžné práce a činnosti nutné pro život v tomto světě. Je třeba se snažit soustřeďovat naši  většinovou  pozornost do duchovního Srdce a zbytek, pokud to situace vyžadují na běžné praktické záležitosti.  

 

Pozn. Tyto meditace jsou vypracovány dle aktuálního horoskopu novoluní, kdy konjunkce Slunce (Ducha, tvořivé zákl. energie) a Luny (nitra, cítění) v aktuálním znamení astrologicky (a symbolicky) představují největší možné spojení nitra (Luny) s Duchem (Sluncem) a tedy přináší poselství, na co je třeba se v tomto období zaměřit, aby došlo k většímu niternému propojení s vlastním vnitřním já - energetickým zdrojem člověka a tak k harmonii psyché (osobnosti) a Ducha. Tak také i tímto způsobem může člověk lépe naplnit svůj duchovní plán na této zemi a pomocí této meditace rozvinout nové uvědomění, které vede k očistě a novému pochopení.

H.K

 

KDO BY SE CHTĚL PŘIDAT,  NALADIT SE NA AKTUÁLNÍ NOVOLUNÍ A PŘISPĚT TAK SVÝMI TÉMATY, ZDE JE HOROSKOP: 

 

Horoskop novoluní  20.4. 2023 v 06:13 MČ, Praha, Regiomontanus:  

Graf:

 

https://osobni-horoskop.najdise.cz/rozbor-formular/?poslat_rozbor=ano&narozeni_den=20&narozeni_mesic=4&narozeni_rok=2023&narozeni_hodina=06&narozeni_minuta=13&narozeni_mesto=50-5-14-25&house_system=regiomontanus&hid_chiron=1&hid_chiron_check=on&hid_lilith=1&hid_lilith_check=on&hid_uzel=1&hid_uzel_check=on&tolerance=1&vyklad=1&zmena_nastaveni=1#rozbor-formular