Poznámka Hanky k lednovým meditacím

29.12.2021 14:34

Tématické body tohoto novoluní se týkají znamení Kozoroha, v úseku Kozoroh - Býk (12:20 st. Kozoroh  pod-stupeň zn. Býka), v ČR dle postavení domů  v 5 domě:

 

Kozoroh: Důkladné uvědomění si něčeho, snaha vyvinout úsilí, schopnost pilné práce, aspekt zvládání, zviditelnění…

Býk: tvořivost konána s láskou, práce má být vedena srdcem…   

5 dům – tvořivost, radostné aktivity vedené srdcem, zábava, volný čas…

 

Doplnění:

 

Sabiánský symbol tohoto novu: 12:20 (12 st) Kozoroh:

(Je třeba nějakým způsobem pochopit a vyjádřit tento symbol ve svém životě jistým pročištěním a uvědoměním si a aktivovat ho vlastním a jedinečným způsobem):

 

Uctívač ohně medituje nad konečností existence. Klíčová poznámka:  Subjektivní žádost najít to, co je za mezihrou života a smrti. Klíčové slovo:  Člověkova vůle k transcendenci. Výklad: Je to "dobrodružství vědomí". Sahá hlouběji ke kořenům bytí než přírodní vědy. Je to tajemství, které přitahuje a fascinuje okultisty, jogíny a mystiky. Je to smysl života. V dnešní době, kdy stojíme na prahu sebezničení, roste počet těch, které láká meditace. Oheň je   symbolem transformace. Zážitek smrti mění náš přístup k životu od základu -  pochopíme, že jenom tvořivý aspekt čisté lásky dává náplň naší existenci.

 

Pozn. Tyto meditace jsou vypracovány dle aktuálního horoskopu novoluní, kdy konjunkce Slunce (Ducha, tvořivé zákl. energie) a Luny (nitra, cítění) v aktuálním znamení astrologicky (a symbolicky) představují největší možné spojení nitra (Luny) s Duchem (Sluncem) a tedy přináší poselství, na co je třeba se v tomto období zaměřit, aby došlo k většímu niternému propojení s vlastním vnitřním já - energetickým zdrojem člověka a tak k harmonii psyché (osobnosti) a Ducha. Tak také i tímto způsobem může člověk lépe naplnit svůj duchovní plán na této zemi a pomocí této meditace rozvinout nové uvědomění, které vede k očistě a novému pochopení.

H.K