Poznámka Hanky k dubnovým meditacím

01.04.2022 10:22

Tématické body tohoto novoluní se týkají znamení Berana, v úseku Beran - Lev (11:30 st. Berana  pod-stupeň zn. Lva), v ČR dle postavení domů  ve 12. domě:

 Beran:  Duchovní aspekt Já Jsem, pocit já, pocit sebe sama, sebeprosazení, vlastní individualita a projev, vůle, síla, energie k činům…

Lev: aspekt duchovního Srdce, láska, tvořivost,  radost, schopnost být vůdčí… 

 12 dům – schopnost vnímání různých vlivů, energií,  napojování se, mediumita, skryté vědomí a proudy v nitru… 

Doplnění:

Sabiánský symbol tohoto novu: 11:30 (12 st) Berana:

(Je třeba nějakým způsobem pochopit a vyjádřit tento symbol ve svém životě jistým pročištěním a uvědoměním si a aktivovat ho vlastním a jedinečným způsobem):

 

Divoké husy letí v trojúhelníkové formaci. Klíčová poznámka: Idealistická závislost na mentální představě vesmírného řádu. Klíčové slovo:  Princip kosmického řádu - potenciální konflikt mezi kosmickými a sociálními principy pořádku v dualitě.

 Výklad: V- tvar husího letu připomíná dokonalost trojúhelníku, je sladěn s planetárním rytmem - objevuje se na čistém nebi jako  časový signál roční doby. Divoká husa je mystický pták -symbol duše. Je to vědomí pořádku, který duše ještě nedokázala sladit se zákonitostmi hmotného  světa.

 

Pozn. Tyto meditace jsou vypracovány dle aktuálního horoskopu novoluní, kdy konjunkce Slunce (Ducha, tvořivé zákl. energie) a Luny (nitra, cítění) v aktuálním znamení astrologicky (a symbolicky) představují největší možné spojení nitra (Luny) s Duchem (Sluncem) a tedy přináší poselství, na co je třeba se v tomto období zaměřit, aby došlo k většímu niternému propojení s vlastním vnitřním já - energetickým zdrojem člověka a tak k harmonii psyché (osobnosti) a Ducha. Tak také i tímto způsobem může člověk lépe naplnit svůj duchovní plán na této zemi a pomocí této meditace rozvinout nové uvědomění, které vede k očistě a novému pochopení.

H.K